torsdag 8 mars 2018

Pulled pork med picklad rödlök


Perfekt helgmat. Sköter sig självt i ugnen medans du fixar med annat. 
Och så är det ju redigt gott också :) Picklad rödlök och avokado blir pricken över i.
Fyll som jag en mjuk tortilla-skål med sallad, pulled pork, bbq-sås och toppa med avokado och picklad rödlök. 




Eller servera som hamburgare









Eller varför inte som quesadillas.









Ta fram/köp köttet i god tid, det ska nämligen ligga och gotta till sig med vitlök och kryddor över natten, och gör gärna den picklade rödlöken dagen innan.

Picklad rödlök

2-3 rödlökar
1 dl socker
0,5 dl ättiksprit (12%)
1 dl vatten

Gör så här
Skala och skiva löken
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull
Dra av från spisen och lägg ner löken i kastrullen
Låt svalna i lagen
Häll upp i glasburk och förvara i kylen



Pulled pork
6 portioner

1,5 kg fläskkarré i bit
5 vitlöksklyftor (hackade)
1,5 msk paprikapulver
1 msk farinsocker
 1 msk spiskummin
1 msk flingsalt
1,5 tsk cayennepeppar

Sås till pulled pork
2 dl ketchup
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 dl farinsocker
1 msk worcestersås
0,5 tsk tabasco
0,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör
Mjuka tortilla-skålar
Sallad
BBQ-sås med lite rökig smak
Avokado
Picklad rödlök

Gör så här
Tvätta köttbiten i kallt vatten
Lägg karrén i en ugnstålig form
Blanda kryddor och vitlök
Stick hål i köttet, för att kryddorna ska ta sig in
Badda in kryddblandningen ordentligt runt om
Täck med plastfolie 
Låt stå i kylen ca 12 timmar
Ta bort plasten från köttet och baka mitt i ugnen i 125 grader i ca 8 timmar
Blanda alla ingredienser till såsen till pulled pork i en kastrull
Låt koka upp och koka i ca 3 minuter
Låt sedan såsen kallna
Pensla köttet med såsen 3-4 gånger när ca 1 timme återstår av tillagningstiden
Ta ut och riv köttet i bitar med gafflar


Mums!

2 kommentarer: