lördag 22 februari 2025

Baked potatoes med smoky beans

Bruka ni köpa vita bönor i tomatsås på burk? Det brukar jag, men hittade ett recept i matmagasinet "Ät och laga mer Ren mat" på hur man kan göra sina egna vita bönor i kryddig tomatsås. Lite mindre socker, salt och tillsatser än i bönorna på burk.
Bakpotatisen tillagade jag i mikron. Klar på 10 minuter.
Ett lätt, smidigt och mättande mellanmål/lunch.

Bakad potatis med bönor i spansk stil

2 portioner

2 stora bakpotatisar
1 tsk olja
1 liten röd paprika, tärnad
1 lite röd lök, tärnad
1 vitlöksklyfta, pressad

1 tsk rökt paprikapulver
400 g cannellinibönor, avrunna
150 ml passerade tomater
1 nypa socker
2 msk vegansk creme fraiche
1 liten bukett persilja, hackad

Gör så här
Nagga potatisen runt om med en gaffel
och kör dem i mikron 8-10 minuter.
Vänd dem efter halva tiden.
Värm under tiden oljan i en stekpanna,
tillsätt lök och paprika och fräs i 5 minuter.
Rör ner vitlök och paprikapulver och tillaga några minuter
tills grönsakerna har blivit mjuka.
Tillsätt bönor, passerade tomater och en skvätt vatten och socker.
Se till att allt blir genomvarmt i 5 minuter.
Vill man ha potatisen lite frasigare,
sätta in dem
i 200 - gradig varm ugn i ytterligare 10 minuter.
Halvera potatisen på längden,
skeda över bönröran och servera toppad med creme fraiche och persilja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar