Den här gången kommer receptet från Elina och Mickes matblogg med IG-kontot @elinaomickes_mat. Ett konto med mycket inspiration till vardagsmenyer. Dessutom turas de om och utmanar varandra med en Mystery box att laga mat av. Kul idé! Ta och kika in hos Elina och Micke vetja!
Deras recept på korvgryta gjorde bara en liten förändring på och bytte ut falukorven mot kycklingkorv. Och så tog jag en het ajvar och minskade istället ner på mängden sambal oelek. Men med det gör man ju precis som man vill.
Korvgryta med ajvar och sambal oelek
4 portioner
4 portioner
500 g falukorv
(kycklingkorv)
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
2 dl mild ajvar relish
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
2 dl mild ajvar relish
(het)
Sambal oelek
(smaka av efter tycke och smak)
ca 2 dl vatten
ca 2 dl vatten
Salt
Svartpeppar
1 kruka basilika
1 kruka basilika
(kan uteslutas)
smör till stekning
smör till stekning
Gör så här
Tärna falukorven och hacka löken
Hetta upp
en gryta/traktörpanna med smör
Fräs löken utan att den tar färg 1-2
minuter
Lägg i korven och fräs tills den fått färg
Tillsätt
tomatpuré, crème fraiche, ajvar, sambal oelek och vatten
Smaka av med
salt och peppar
Låt grytan puttra i ca 8-10 minuter
Tillsätt
eventuellt hackad basilika i grytan
Servera grytan med pasta eller ris
Servera grytan med pasta eller ris
Eller som jag med Fusilli gröna ärtor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar