Våra björnbärsbuskar levererade så mycket bär i år. De var så översållade så vi kunde unna oss lyxen att både äta dem till frukost och kvällsmat och ändå ha bär att frysa in.
Och igår var det så dags att plocka fram av de frysta bären och göra en grann dessert med björnbärskompott, fluffig äggost med lime och hackade pistagenötter på toppen.
Koka
250 g björnbär med 0,5 dl farinsocker i 3 minuter.
Tillsätt saften från
1 lime och red med 1 msk majsstärkelse utrörd i 0,5 dl vatten.
Låt
sjuda i ytterligare 2 minuter.
Låt sedan kompotten svalna.
Dela 2 ägg i gulor och vitor.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vispa gulorna med 1 msk florsocker och 1 msk vaniljsocker.
Blanda 250 g mascarponeost med äggulorna.
Tillsätt rivet limeskal och vänd ner äggvitan.
Varva björnbärskompotten med äggosten i glas.
Förvara i kyl fram till servering.
Toppa med hela björnbär och hackade pistagenötter.
Ser supergott ut!
SvaraRaderaTack! Det smakade alla tiders :)
Radera