Krämig och len svamprisotto med smak av tryffel på mannens vis. Istället för att blanda ner färsk stekt svamp i risotton smaksatte han den med kantarellfond och en burk Zeta Crème av svamp med tryffel, vilket gav en fyllig och god smak.
Och till svamprisotton stekte han oxfilé.
4 portioner
4 msk smör
2 schalottenlökar, hackade
1 vitlöksklyfta, hackad
4 dl risottoris
2 dl torrt vitt vin
1/2 dl kantarellfond
7 dl vatten
150 g riven parmesanost
1 burk Crème av svamp med tryffel, Zeta
Salt och svartpeppar
Gör så här
Fräs lök, vitlök och ris i 2 msk smör på medelhög värme utan att det
får färg.
Sänk värmen, tillsätt vinet och låt risotton sakta sjuda.
Koka upp vattnet och späd med kantarellfonden.
Tillsätt lite i taget under omrörning när det börjar se torrt ut.
Tillsätt burken med crème av svamp med tryffel.
Risotton ska fortfarande vara fuktig
och ha en liten kärna av
tuggmotstånd kvar när den är färdig, efter ca 16–20 min.
Rör ned riven parmesanost för en krämig konsistens.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar