Ljummen sallad med harissarostat matvete som bas. Med ingefärsdressing och oxfilé. En lite lyxigare middag som piggar upp när höstmörkret smyger sig på!
4 portioner
8-10 morötter
1-2 msk rapsolja
Salt och svartpeppar
Harissarostat metvete
3 dl matvete
1 huvud broccoli
3 tsk harissa
4 msk rapsolja
2 krm salt
Ingefärsdressing
1 dl rapsolja
1 msk färsk riven ingefära
1 msk honung
1 citron, saften
Salt och svartpeppar
1 knippe salladslök
Topping
1 dl saltade jordnötter
1 kruka persilja
Gör så här
Koka matvetet enligt förpackningen.
Dela morötterna på längden och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med rapsolja, salt och svartpeppar. Blanda om och rosta dem i 200 grader varmluft i ca 20 minuter.
Häll matvetet i en ugnsfast form. Hacka broccolin fint och blanda ner. Tillsätt harissa, rapsolja och salt och rör om. Rosta det tillsammans med morötterna i ytterligare 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
Mixa samman ingredienserna till ingefärsdressingen.
Hacka jordnötter och persilja grovt.
Arrangera matvetet, morötterna, jordnötterna och persiljan på ett fat.
Stek oxfilé till innertemperatur 55 grader och låt vila till 60 grader.
Servera den ljumma salladen med oxfilé och ingefärsdressing.
Smaklig spis!
Ett vintips...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar