måndag 25 februari 2013

Grundrecept vetedeg

 
Grundrecept vetedeg
50 - 60 bullar
 
150 g margarin
50 g jäst
5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 dl socker
1-2 tsk kardemumma
14-15  dl vetemjöl
 
Fyllning och garnering
Margarin
Strösocker
Kanel
1 uppvispat ägg
Pärlsocker
 
Gör så här
Smula jästen i en bunke
Smält margarinet
Tillsätt mjölken och värm till 37 grader
Rör ut jästen med lite av degspadet
Blanda i salt, socker, kardemumma och
resten av degsapdet
Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta ihop till en deg
Låt degen jäsa under bakduk i 30 min
Ta upp degen på ett bakbord och knåda den lätt
Dela degen  i två delar
Kavla ut halva degen till en kvadrat på mjölat bord
Bred margarin över degen och
strö över socker och kanel
Rulla ihop degen från långsidan
Skär degen i ca 25 bullar
Lägg bullarna i bullformar på en plåt
Låt bullarna jäsa övertäckta på plåt i ytterligare 30 min
Pensla bullarna med uppvispat ägg och
strö över pärlsocker
Grädda i 250 grader i ca 5 min

2 kommentarer:

  1. Trevlig blogg du har! Många goda recept. Nu ska jag kika runt lite till. Ha en skön kväll.

    SvaraRadera
  2. Tack för komplimangen, den värmer!

    Ha det gott!

    SvaraRadera