lördag 16 februari 2013

Mustig indisk gryta efter en dag i backen



Så här i sportlovs tider är det tacksamt att ha förberett med diverse grytor och långkok, bara att ta fram och värma efter en lång dag ute i backen. Den här indiska grytan kan kännas komplicerad och avskräckande på grund av alla ingredienser men den är inte särskilt komplicerad att tillaga och jag lovar att det är helt klart värt besväret, för det färdiga resultatet är sååå oemotståndligt.
 
Chicken Korma
4-6 portioner
 
1 kg kycklingfileer
2 stora gula lökar
6 pressade vitlöksklyftor
2 dl mald mandel
1 dl riven färsk ingefära
1 kycklingbuljongtärning
1 dl matolja
1 tsk mald kanel
2 msk mald koriander
2 tsk gurkmeja
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald kardemumma
1 tsk cayennepeppar
1 dl russin
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl kokosmjölk
3 msk citronsaft
3 msk socker
1 tsk salt
 
Gör så här
Skär kycklingen i bitar (inte för små)
Bryn dem runt om i en stekpanna
Häll oljan i en kastrull/gryta
Häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund
Hacka löken smått
Tillsätt ingefära och vitlök
Rör ner mandel
Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk
Smula ner buljongtärning
Tillsätt citronsaft och socker
Lägg i kycklingen och russin
Låt koka minst 1 timme (på medelvärme)
Smaka ev av med mer salt och socker
Späd ev med mer kokosmjölk, grädde el vatten
 
Till servering
Ris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar