onsdag 21 augusti 2013

Torsk i ugn på grönsaksbädd

Det har varit lite glest mellan inläggen här på bloggen den senaste veckan pga krångel med internet. Jag ska inte trötta ut er med att berätta om alla våra timmar i telefonkö, samtal med ett antal olika personer på Telias kundtjänst, avbrutna samtal och ytterligare några timmar i telefonkö, nytt modem på posten som inte heller det fungerar fullt ut och en telefontekniker som inte kommer förrän nästa vecka, utan jag tänker istället ge er ett fiskrecept som jag lagade härom dagen.
Jag har tidigare lagat fiskrecept från Tant Gul och även detta kommer från henne.
Torsk i ugn på grönsaksbädd
4 portioner
 
700 g torskfilé
600 g färsk babyspenat
(eller mangoldblad eller rödbetsblad)
1 st gul lök
1/2 st purjolök
2-3 st stjälkar bladselleri
1/2 dl olivolja
1 msk bladpersilja
1/2 dl vitt vin
1/2 citron
Salt
Peppar
 
Gör så här
Skölj babyspenaten noga
Hacka löken och purjolöken
Skär sellerin i småbitar
Fräs grönsakerna i olja
Tillsätt spenaten
Krydda med salt och peppar
Tillsätt vinet
Låt det stå och puttra tills grönsakerna nästan är mjuka
Lägg över grönsakerna i en smord ugnsforms
Lägg fisken på grönsakerna
Pensla fisken med olja, pressa citron över och salta
Täck med folie och ugnsbaka i 15 minuter i 185 grader
Ta bort folien efter halva tiden och sätt ugnen på grill om du vill att fisken ska få lite färg

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar