Jag har tidigare lagat fiskrecept från Tant Gul och även detta kommer från henne.
Torsk i ugn på grönsaksbädd
4 portioner
700 g torskfilé
600 g färsk babyspenat
(eller mangoldblad eller rödbetsblad)
1 st gul lök
1/2 st purjolök
2-3 st stjälkar bladselleri
1/2 dl olivolja
1 msk bladpersilja
1/2 dl vitt vin
1/2 citron
Salt
Peppar
Gör så här
Skölj babyspenaten noga
Hacka löken och purjolöken
Skär sellerin i småbitar
Fräs grönsakerna i olja
Tillsätt spenaten
Krydda med salt och peppar
Tillsätt vinet
Låt det stå och puttra tills grönsakerna nästan är mjuka
Lägg över grönsakerna i en smord ugnsforms
Lägg fisken på grönsakerna
Pensla fisken med olja, pressa citron över och salta
Täck med folie och ugnsbaka i 15 minuter i 185 grader
Ta bort folien efter halva tiden och sätt ugnen på grill om du vill att fisken ska få lite färg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar