onsdag 6 november 2013

Förvara maten rätt och spara både pengar och miljö

Vi slänger på tok för mycket mat här i Sverige. Enligt livsmedelsverket slänger ett genomsnittligt hushåll mat för 5 300 kronor på ett år, pengar man kunde gjort något annat för.
Mat som förvarars rätt håller längre och smakar bättre. Frukt som börjar se lite hängig ut går det alltid att ta vara på de fina bitarna och göra en god smoothie av eller varför inte baka en banankaka på bananerna som fått prickiga skal, de mjuka bananerna ger den saftigaste kakan. Mat som blivit över från middagen passar ju utmärkt att ta med som matlåda, du kanske bara behöver komplettera resterna av stroganoffen med pasta eller koka lite extra ris till grytresterna. Är det pasta som blev över kan du göra en makaronipudding till middag nästa dag. 

Och tänk på att frysa in både ny mat och överbliven mat på en gång, så den inte ligger i kylen och blir gammal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar