Pannacotta betyder på italienska 'kokt grädde' men i den här pannacottan är det inte i huvudsak grädde man kokar utan den feta varianten av kokosmjölk. På toppen har jag granatäpple men det går ju att toppa med vad man vill i bär och fruktväg.
Pannacotta med granatäpple och rostad kokos
6 portioner
3 st gelatinblad
1 burk (400 ml) kokosmjölk
2 dl vispgrädde
3 msk strösocker
2 msk citron, pressad
Tillbehör
Granatäpple
0,5 dl kokos
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min
Koka upp kokosmjölk, grädde och socker
Låt sjuda i ca 1 min
Ta kastrullen från värmen
Ta upp och krama ur gelatinbladen
Låt dem under omrörning smälta i kokosmjölken
Tillsätt citronsaft
Låt blandningen stå i ca 30 min
Rör om i blandningen då och då under de 30 min
Häll smeten i formar
Täck med plastfolie
Ställ i kylen i ca 6 timmar
Rosta den rivna kokosen i en torr stekpanna
Rör om då och då
Halvera granatäpplet och peta ur kärnorna
Strö rostad kokos och granatäppelkärnor
på toppen av pannacottan
Servera genast
Strö rostad kokos och granatäppelkärnor
på toppen av pannacottan
Servera genast
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar