Rocky roade brownies, en amerikansk läckerhet som passar både till fikat och som avslutning på en middag.
Rocky roade brownies
Brownie
175 g smör
2 dl strösocker
1,25 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
Fudgeglasyr
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
200 g mörk choklad, hackad
25 g smör
0,5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Rocky road topping
1 dl salta jordnötter
1 dl mini marschmallows
Gör så här
Smält smöret, låt svalna något
Tillsätt socker och rör om
Blanda resterande torra ingredienser och
sikta ner i smeten.
Tillsätt äggen ett i taget och rör till en slät smet
Häll i bakpappersklädd form cirka 20x30 cm
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15 minuter eller
tills kakan fortfarande är lite lös i mitten
Gör glasyren under tiden
Koka upp grädde, sirap och socker
Låt koka 15 minuter under omkörning
Dra från plattan och låt svalna ett par minuter
Lägg chokladen i en skål
Häll den något avsvalnade gräddkoket över chokladen Tillsätt smör, vanilj och salt och
rör försiktigt till en slät kräm
Låt svalna tills den börjar tjockna
Bred det mesta av glasyren över den avsvalnade kakan
Strö över topping och ringla resten av glasyren ovanpå Ställ svalt, skär i önskad storlek
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar