Marängtårta toppad med hallonkesella,
grädde och frukt
4 äggvitor
2 dl socker
3-5 dl puffat ris
3 dl vispgrädde
1 burk hallonkesella
Frukt
Bär
Chokladsås
Gör så här
Vispa ihop äggvitorna till ett hårt fast skum
Tillsätt sockret lite i taget
Blanda ner det puffade riset
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper ca 30 x 40 cm
Grädda i 125 grader i ca 1 timme och 15 minuter
Stäng av ugnen och
låt marängbottnen stå kvar i ugnen tills den kallnat
Vispa grädden
Blanda ner hallonkesellan
Bred blandningen över marängbottnen
Garnera sedan med vad du känner för och har hemma,
frukt, bär, godis...
På min tårta har jag passionsfrukt, vindruvor och physalis och Här hittar du originalet
Avsluta sedan med att ringla chokladsås över tårtan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar