Vad vi åt till förrätt och huvudrätt på nyårsafton har jag tidigare visat, här kommer även vår dessert, Pavlova med mjölkchoklad, grädde och bär.
Mjölkchokladpavlova
10 st
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk ättika
1 msk majsstärkelse
2 tsk kakao
50 g hackad mjölkchoklad
Topping
Vispgrädde
Björnbär
Physalis
(eller andra valfria bär/frukt)
Smält mörk choklad
1 msk majsstärkelse
2 tsk kakao
50 g hackad mjölkchoklad
Topping
Vispgrädde
Björnbär
Physalis
(eller andra valfria bär/frukt)
Smält mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 140 grader
Vispa ihop äggvitorna till ett hårt fast skum,
var
noga med att bunken du vispar i är helt ren, torr och fettfri, för att
vara på den säkra sidan vad det gäller fettfri så använd en glasskål
och vispa inte för länge för då är risken att den sjunker ihop och blir
smetig
Tillsätt sockret lite, lite i taget, annars sjunker gärna smeten ihop och marängen blir kompakt, vispa hela tiden
Vänd till sist ner ättika, kakao, majsstärkelse och mjölkchoklad
Smöra och mjöla ett bakplåtspapper och lägg på en bakplåt
Klicka ut marängen till 10 bottnar
Grädda marängen mitt i ugnen 1 timme
Stäng sedan av värmen och
låt marängen stå kvar i ugnen minst 3 timmar,
gärna över natten
Förvara bottnarna i rumstemperatur
Vid servering
Vispa grädden
Klicka grädden på bottnarna
Lägg på bär
Smält chokladen över vattenbad
Ringla med sked den smälta chokladen över bakverken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar