söndag 23 mars 2014

Härlig söndag med en riktig feelgood stämning

Härliga söndag! Vaknade tidigt i morse av solstrålar som försökte leta sig förbi mörka rullgardiner in i sovrummet och av fåglarnas högljudda försök att överrösta varandra.
 
Efter vår vanliga långfrukost tog vi en rask morgonpromenad i vårsolen.
Det knäpper och knakar överallt nu när växter och djur vaknar till liv efter den långa, kalla och mörka vintern.

 
Resten av dagen har sedan gått i en skön lunk med lite trädgårdspyssel, en sväng till hårfrissan och en enkel soppa till lunch. Receptet på den kommer imorgon.
 

Under dagen har jag även haft boken Vinter i drömhuset inom räckhåll och passat på att läsa ett par sidor då och då. En mycket lättläst och mysig bok som jag varmt kan rekommendera om man letar efter en riktig feelgood bok.
  
Ett nyöppnat pensionat på den irländska landsbygden lockar av olika anledningar till sig olika karaktärer och människoöden, som alla var för sig beskrivs på bara några få rader men med en sån inlevelse att det ändå är som att man personligen lär känna dem. 
Deras olika öden sammanför dem i detta mysiga hus på den irländska västkusten och berättelsen fyller mig med en känsla av att vilja besöka detta lilla pensionat med en så hjärtlig och familjär stämning.

Jag har helt enkelt haft en härlig söndag med en riktig feelgood stämning hela dagen, som ikväll avslutas på F&S med ett härligt yogapass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar