lördag 5 april 2014

Fisksoppa med purjolök och champinjoner


Men vad god Keldas fisk- och skaldjurssoppa på tetra är. Har inte tidigare smakat dessa tetrasoppor men läste ett recept, en dag när det var brådis med middagen, som innehöll just en av dessa soppor. Jag blev mycket överraskad att den färdiga soppan var så god, eller så var det mina tillbehör som gjorde den extra smakrik ;)

Fisksoppa med purjolök och champinjoner
4 portioner

2 förpackningar färdig fisk- och skaldjurssoppa, Kelda
ca 2 dl finstrimlad purjolök
200 g champinjoner
Salt
Svartpeppar
2 tsk torkad dragon
200 g torskrygg
ca 100 g skalade räkor

Gör så här
Värm soppan enligt anvisningarna på förpackningen
Skölj och strimla purjon
Ansa och skiva champinjonerna
Fräs purjo och svamp i en panna
Smaksätt med salt, peppar och dragon
Dela torskryggen i lagom stora mumsbitar
Salta fisken något
Låt fisken koka några minuter i soppan
Tillsätt de skalade räkorna
Lägg upp purjo och svampröra på en djup tallrik
Häll sedan även upp soppan på tallriken
Servera med ett gott bröd till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar