Välkommen!

söndag 31 augusti 2014

En fundering...Igår när jag satt och bläddrade i dessertböckerna En nypa socker och Holy sweet, som jag varit på biblioteket och lånat, och frestades av alla läckerheter började jag fundera över om folk verkligen har tid att baka och lägga ner tid på vackra dekorationer. Eller är det just de vackra bilderna och att få drömma sig bort i sötsakernas värld som är det lockande? För uppenbarligen säljs mycket böcker på tema mat, bakverk och desserter, men lagar folk recepten ur böckerna? Hur gör ni, köper ni böcker och frestas av bilderna men låter det stanna där? Eller lagar ni faktiskt något ur böckerna? Jag brukar låna böcker på biblioteket för att få inspiration till nya recept, och lagar kanske ett eller två recept ur böckerna, och det känns ju OK när jag lånat boken, men jag vet inte om jag tycker det är värt att kosta på sig böcker som jag sen inte har tid, lust och ork att laga något ur. Men de kanske som sagt är en källa till att få drömma sig bort och planera för den perfekta festen eller bjudningen. 
Igår kom jag iaf fram till att boken Holy sweet vill jag gärna köpa för att ha här hemma, bl a för att kunna plocka fram och titta i när det är dags för grabbens student nästa år, för i den boken finns en massa bra tips och idéer som man kan ha användning av när man vill göra fina tårtor och festliga dessertbord. Särskilt föll jag för Cakepops och Dessert-shots, som jag tror skulle passa fint till studentens dessertbord.

4 kommentarer:

 1. Jag tror lite att det beror på boken om jag använder den mycket eller ej. Jag älskar Mia Öhrns franska bakverk och har gjort många recept ur den även om min favorit är jordgubbstårtan. Den brukar jag dekorera med ätbara blommor så som syren eller pensé. Det blir otroligt vackert men är inte så tidskrävande. Till stora kalas har jag lagt ner att göra allt för avancerat, det sparar jag istället till den lilla fikastunden när det finns tid att njuta. Liza

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mia Öhrns bok ska jag lägga till på lånelistan, den har jag vad jag minns inte bläddrat i. Håller helt med dig om att det beror på boken om den kommer mycket till användning eller ej. Kände direkt att En nypa socker inte var boken för mig. Visst, den innehöll mycket smaskigt och gott, men kändes lite för avancerad. Medan Holy sweet var upplagd på ett helt annat sätt med tydliga instruktioner och bilder. Det är då det är bra att låna böckerna först för att bilda sig en uppfattning om boken är värd att köpa eller ej.

   Radera
 2. Jo, jag använder dom. Men mestadels så blir man ju sugen på att baka och laga mat och prova nya recept när man bläddrar i böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir absolut sugen på att prova nya recept när man bläddrar i böckerna, men oftast är det tiden det kommer an på om det blir av eller inte, och en hel en del recept är så avancerade, och det krävs konstiga ingredienser, att det helt enkelt inte blir av pga av det.

   Radera