söndag 26 oktober 2014

Potatistips på potatisens dag 26 oktober

Hipp, hurra för potatisen idag! Brukar ni äta mycket potatis? Det känns som det går lite i perioder, och jag tror vi är inne i en just nu. Lagade potatismos i torsdags, som det blev rester av så jag gjorde potatismuffins till lövbiffen i fredags, och jag känner mig rätt sugen på grekisk potatisgratäng, så det ska det bli någon dag. Känner ni er sugna på potatis, och vill hedra denna knöl, så kommer här några potatistips. 
Klicka på länkarna för recept.

Potatispuffar


Just nu är det kanske lite sent påtänkt att göra en potatissallad på färskpotatis, 
om du nu inte tillhör dem som sätter potatis kring midsommar 
för att ha färskpotatis till jullunchen, men till nästa sommar...

Färskpotatissallad

6 portioner

1 kg färskpotatis
2 rödlökar
Dressing
6 msk olivolja
3 msk citronsaft eller vinäger
0,5 dl hackad persilja
2 msk fransk senap
1 tsk honung
Salt
Vitpeppar

Gör så här
Skrubba potatisen
Dela dem i lagom stora bitar
Koka upp vatten i en kastrull med rejält med salt i
Vattnet ska smaka salt
Lägg i potatisarna och koka i ca 15 minuter 
(beroende på storlek)
Känn med sticka om potatisen är klar
Skala, dela och skiva rödlökarna
Blanda dem med lite salt i en skål så de mjuknar
Häll av potatisen och låt stå och svalna något
Blanda ingredienserna till dressingen i en stor serveringsskål
Blanda ner potatisen och löken och blanda runt väl
Smaka av med salt och peppar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar