Mitt förslag till 3-rätters är:
Gubbröra i snapsglas
8 portioner
1 burk ansjovisfiléer, 125 g
3 hårdkokta ägg
0,5 finhackad röd lök
2 msk hackad dill
Dekoration
Röd stenbitsrom
Hackad gräslök
Tunnbröd
Gör så här
Häll av ansjovisen
Hacka den grovt
Skala och hacka äggen
Blanda ansjovis, ägg, lök och dill
Servera i små glas med rom, hackad gräslök och
en bit tunnbröd
Kantarellgratinerad fläskfilé
4 portioner
6oo g fläskfilé
1 tsk salt
Vitpeppar
Riven ost
Svampstuvning
4 dl torkade kantareller
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
1,5 -2dl svampspad
0,5 tsk salt
Vitpeppar
Gör så här
Lägg fläskfilén på stekgaller i långpanna
Gnid in köttet med salt och peppar
Sätt in filén i ugn i 175 grader i ca 45 minuter eller tills filén
har en innertemperatur på 75-80 grader
Lägg den torkade svampen i blöt ca en halvtimme
Hacka svampen något och fräs den i margarin
Strö över mjölet och späd med grädde och svampspad
Låt koka några minuter
Salta och peppra
Skär filén i skivor
Lägg dem i en ugnsfast form
Bred den avsvalnade stuvningen över köttet
Strö över rikligt med ost
Sätt in fatet i 275 grader i 10-15 minuter
Till det serveras hasselbackspotatis och honungssöt sparris
Crème brûlée
4 portioner
3 äggulor
3 äggulor
0,75 dl strösocker
4dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
Gör så här
Gör så här
Ställ fyra små ugnsfasta portionsformar, ca 1 dl,
i en långpanna/gratängform
Fyll långpannan med kokande vatten 3/4 upp på formarnas sidor
Vispa äggulor och strösocker, ställ åt sidan
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och
tillsätt vaniljsocker
Koka upp på medelvärme och ta kastrullen från värmen när de första bubblorna visar sig
Häll lite av grädden i äggvispet och vispa ordentligt
Tillsätt resten av grädden långsamt medan du fortsätter vispa
Häll tillbaka krämen i kastrullen och
hetta upp över låg värme
Rör om hela tiden med en träslev
Prova om krämen är klar genom att doppa träsleven i den och dra med fingret över baksidan av sleven,
om det blir spår där du drar fingret är den klar,
om spåret sluter sig måste krämen sjuda lite till
Häll upp krämen i portionsformarna
Ställ långpannan i mitten av ugnen i 160 grader
Detta moment måste ske snabbt,
annars slutar det med äggröra
Grädda i 20-25 minuter
Krämen är klar när den precis har stelnat i mitten
Ta långpannan ur ugnen och lyft ur portionsformarna
Låt dem svalna i rumstemperatur
Ställ sedan in dem i kylen
Låt dem stå i minst 2 timmar i kylen innan servering
Sikta florsocker över formarna vid servering
Bränn av formarna antingen i ugnen på grillvärme 250 grader
eller med en brännare för att smälta sockret och få en gyllenbrun yta på toppen
och som avslutning till kaffet
Rocky roade brownies
Brownie
175 g smör
2 dl strösocker
1,25 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
Fudgeglasyr
Fudgeglasyr
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
200 g mörk choklad, hackad
25 g smör
0,5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Rocky road topping
Rocky road topping
1 dl salta jordnötter
1 dl mini marschmallows
Gör så här
Gör så här
Smält smöret, låt svalna något
Tillsätt socker och rör om
Blanda resterande torra ingredienser och
sikta ner i smeten.
Tillsätt äggen ett i taget och rör till en slät smet
Häll i bakpappersklädd form cirka 20x30 cm
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15 minuter eller
tills kakan fortfarande är lite lös i mitten
Gör glasyren under tiden
Koka upp grädde, sirap och socker
Låt koka 15 minuter under omkörning
Dra från plattan och låt svalna ett par minuter
Lägg chokladen i en skål
Häll den något avsvalnade gräddkoket över chokladen Tillsätt smör, vanilj och salt och
rör försiktigt till en slät kräm
Låt svalna tills den börjar tjockna
Bred det mesta av glasyren över den avsvalnade kakan
Strö över topping och ringla resten av glasyren ovanpå Ställ svalt, skär i önskad storlek
Härlig trerätters:)
SvaraRaderaHär blev det Pepparrotskött sedan gjorde dottern cupcake:)
Mums! Creme Brulé gjorde jag i helgen och den här gången blev den helt perfekt i konsistens ! Kram Anna
SvaraRadera