Rödspätta med kokosmjölk och ingefära
4 portioner
600 g rödspätta
1 tsk salt
400 ml kokosmjölk
1 smått tärnad paprika
1 tsk färskriven ingefära
2,5 krm sambal oelek
1 fiskbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
Till servering
Ris
Någon grönsak
Persilja
Gör så här
Salta fisken
Koka upp kokosmjölken i en vid panna
Lägg i paprika, ingefära, sambal oelek,
smulad buljongtärning och vitlök
Låt koka ett par minuter så det tjocknar något
Vik ihop fisken och lägg ner i såsen
Låt sjuda på svag värme under lock ca 5-7 minuter
4 portioner
600 g rödspätta
1 tsk salt
400 ml kokosmjölk
1 smått tärnad paprika
1 tsk färskriven ingefära
2,5 krm sambal oelek
1 fiskbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
Till servering
Ris
Någon grönsak
Persilja
Gör så här
Salta fisken
Koka upp kokosmjölken i en vid panna
Lägg i paprika, ingefära, sambal oelek,
smulad buljongtärning och vitlök
Låt koka ett par minuter så det tjocknar något
Vik ihop fisken och lägg ner i såsen
Låt sjuda på svag värme under lock ca 5-7 minuter
Kan jag ta något annat än kokosmjölk? Gillar inte ens tanken, men receptet i övrigt tilltalade mig. Ha en bra vecka. Ewa Nilsson
SvaraRaderaTänkte det kunde få passa imorgon :) tror tom jag har allt till spättan hemma :) ikväll blev det skinkstek med kokt potatis och gräddsås till det smakar det ju perfekt brysselkål och äpplemos också ! lite söndagmiddag en tisdagkväll, tja varför inte , soprent blev det i grytorna iallafall :)
SvaraRaderaKram Anna