söndag 15 februari 2015

Het chiligryta med rostad blomkål


Hot chiligryta
4 portioner

400 g köttfärs
100 g stark korv, typ chorizo
2 st röd lök
1 st röd chilipeppar
1 tsk spiskummin
400 g kidneybönor
1 burk hela tomater
1 tsk salt
2 dl matyoghurt
Sambal oelek
Chiliflakes
Majs
Rostad blomkål
1 blomkålshuvud
Olja
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Dela blomkålen i mindre buketter
Lägg dem i en ugnsform
Olja, salta och peppra
Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter
Rör runt några gånger under tiden
Skär korven i bitar
Skala och klyfta löken
Kärna ur och finhacka chilipepparn
Stek färsen i en gryta
Rör ner korv och lök och låt det fräsa med
Rör ner chilipepparn och spiskummin
Skölj bönorna och låt dem rinna av
Häll ner bönor och tomater i grytan
Låt allt koka några minuter
Rör ner majs
Smaksätt med salt, sambal oelek och chiliflakes till önskad styrka
Rör ner hälften av matyoghurten och ta av grytan från värmen
Servera med den rostade blomkålen och en klick matyoghurt



2 kommentarer:

  1. Rostad blomkål ska jag absolut testa, har ett huvud i kylskåpet :) borde passa bra nu när jag dragit ner lite på kolhydrater som ris och pasta!
    kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rostade grönsaker är ett perfekt alternativ till kolhydraterna :)

      Radera