lördag 21 mars 2015

Chipsgratäng med färdiggrillad kyckling

Jo, ni läste rätt...
Häromkvällen när dottern och jag satt och klurade på vad vi skulle äta för gott på fredagskvällen bad jag henne att säga en ingrediens hon var sugen på, så skulle jag googla det. Chips, slängde hon ur sig och fnissade :
Döm om hennes förvåning (och min) när ordet chipsgratäng dök upp när jag googlade chips. Nu kanske chipsgratäng inte är någon nyhet för dig, men jag har då aldrig hört någon laga chipsgratäng, än mindre har jag ätit det. Hur smakade då denna något annorlunda fredagsrätt? Alldeles utmärkt, smakade till och med riktigt gott. 
Kan faktiskt rent av kalla det festmat :)


Chipsgratäng
4 portioner

1 färdiggrillad kyckling
0,5 purjolök
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
150 g mango chutney
Grillchips
Grillkrydda
Salt och peppar
Till servering
Ris
Sallad

Gör så här
Pilla kycklingen från benen och lägg i botten på en ugnsform
Pudra över grillkrydda


Skölj, strimla och fördela purjolöken över kycklingen


Vispa grädden och blanda försiktigt ner creme fraiche och mango chutney
Smaka av med salt och peppar
Klicka och smeta ut gräddblandningen över kycklingen och purjon


Fördela grillchipsen över gräddblandningen



Grädda chipsgratängen i 175 grader i ca 30 minuter




12 kommentarer:

  1. Räddade lördagskvällen ...bara att svänga in till affären och fixa en kyckling på väg hem från jobbet...Gott var det också :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att receptet kom till nytta :) Färdiggrillad kyckling kan användas till så mycket gott när man har ont om tid.

      Radera
  2. Låter spännande med chipsgratäng ! Det här måste jag pröva nån gång framöver.
    Kram Erika

    SvaraRadera
  3. Låter (och ser) riktigt gott ut!

    SvaraRadera
  4. Vet att nu i veckan bläddrade jag förbi ett liknande recept och nämnde det för mannen i mitt liv. Plötsligt hittar vi chipsgratäng hos dig, vilket sammanträffande! :) Låter otroligt spännande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet du, det samma hände mig med era friterade kikärter. Bläddrade i en kokbok för inspiration till planerad buffé och hittade ett recept på friterade kikärter. I samma stund lägger ni ut på FB att ni friterar kikärter :) Hur blev resultatet? Tänkte använde dem som snacks i väntan på att buffén ska bli framdukad.

      Radera
    2. De blev jättehäftiga de friterade kikärterna! Inte så krispiga som vi hade trott men ändå goda. Vi blandade dem med flingsalt och rökt paprikapulver. Vi toppade en sallad med dem men egentligen skulle de serveras som ett nyttigare snacksalternativ. Vi såg också senare ett annat tillvägagångssätt där de skulle penslas med olivolja och tillagas i ugnen istället.

      Radera
    3. Ska allt ta och prova i helgen!

      Radera
  5. Låter klart spännande... kanske inte nyttigast, men spännande!

    SvaraRadera