För att baka utan gluten behöver man inte vara glutenintolerant,
men för att äta dessa Dumlemuffins behöver man nästan vara en gottegris :)
Glutenfria Dumlemuffins
8 stora
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
1,5 dl vatten
3 dl glutenfri mjölmix, el majsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
24 st Dumlekolor
Gör så här
Smält smöret och blanda i vattnet
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda de torra ingredienserna i en skål
Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen
Häll i vätskan
Fyll 8 stora formar till 2/3
Grädda i 180 grader i 10 minuter
Peta försiktigt ner 2 Dumlekolor i varje muffins
Grädda i ytterligare ca 13 minuter
Stäng av ugnen
Garnera varje muffinsen med en Dumlekola på toppen
Ställ in högt upp i ugnen igen och låt smälta, ca 3-4 minuter
Tack Smaskelismaskens för ett riktigt snaskigt recept!
Det var så lite! Så fina de blev! :D
SvaraRaderaHele fotball laget digga disse! Skal lages igjen idag og i fremtiden!;)
SvaraRaderaJeg lager uten dumle, men kjempe oppskrift uansett!:)
Kul att både du och fotbollslaget gillar receptet :)
Radera