Jag har tidigare lagat rabarberkyckling...
Rabarberkyckling
4 portioner
ca 500 g kycklingfilé
3 dl tärnad rabarber
2,5 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
2 msk flytande honung
2 tsk sambal oelek
1 stor riven vitlöksklyfta
2 msk rabarberchutney
hackad gräslök till garnering
3 dl tärnad rabarber
2,5 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
2 msk flytande honung
2 tsk sambal oelek
1 stor riven vitlöksklyfta
2 msk rabarberchutney
hackad gräslök till garnering
Till servering
Ris eller potatis
En sallad
Gör så här
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar
Bryn dem i smör så de får fin färg
Lägg dem i en ugnsfast form
Lägg rabarbern över
Blanda resterande ingredienser till såsen och häll över
Tillaga i mitten av ugnen i 225 grader i 15-20 minuter
Garnera med gräslöken före servering
Garnera med gräslöken före servering
Men vill man göra något annat än pajer och desserter på rabarbern, så kan man ju alltid koka läskande rabarbersaft, nu när det äntligen är säsong.
Jag älskar rabarber, men har aldrig provat den i matlagning! Det brukar mest bli paj och saft, men kanske dags för något nytt!?
SvaraRaderaProva rabarberkycklingen, vet ja :)
RaderaÄnnu en Anna som bara bakat o saftat på rabarber ;) jo förresten chutney har jag gjort räknas det som mat :)
SvaraRaderaRabarber kyckling lät gott iallafall ! Kram Anna
Visst är chutney mat :) men man äter den sällan som ensamrätt, mer som ett tillbehör. Kram
Radera