torsdag 7 maj 2015

Äntligen är det säsong för rabarber

Nu när det äntligen går att skörda rabarber tänkte jag att jag istället för att baka eller laga dessert av rabarbern kunde använda den i matlagningen. 
Jag har tidigare lagat rabarberkyckling...

Rabarberkyckling
4 portioner


 ca 500 g kycklingfilé
3 dl tärnad rabarber
2,5 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
2 msk flytande honung
2 tsk sambal oelek
1 stor riven vitlöksklyfta
2 msk rabarberchutney
hackad gräslök till garnering

Till servering
Ris eller potatis
En sallad


Gör så här
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar
Bryn dem i smör så de får fin färg
 Lägg dem i en ugnsfast form
Lägg rabarbern över
Blanda resterande ingredienser till såsen och häll över
Tillaga i mitten av ugnen i 225 grader i 15-20 minuter 
Garnera med gräslöken före servering

...som blev riktigt gott, men nu när jag googlar rabarber i maten är det just bara rabarberkyckling som kommer upp. Finns det inga andra maträtter med rabarber? Har ni några i era receptgömmor? Chutney i olika varianter finns det ju gott om, men det är ju inte en maträtt, mer ett tillbehör. Ska fortsätta min jakt efter rabarber i maten, återkommer om jag hittar något smarrigt recept.

Men vill man göra något annat än pajer och desserter på rabarbern, så kan man ju alltid koka läskande rabarbersaft, nu när det äntligen är säsong.




4 kommentarer:

  1. Jag älskar rabarber, men har aldrig provat den i matlagning! Det brukar mest bli paj och saft, men kanske dags för något nytt!?

    SvaraRadera
  2. Ännu en Anna som bara bakat o saftat på rabarber ;) jo förresten chutney har jag gjort räknas det som mat :)
    Rabarber kyckling lät gott iallafall ! Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är chutney mat :) men man äter den sällan som ensamrätt, mer som ett tillbehör. Kram

      Radera