söndag 24 maj 2015

Betsallad med rostad rabarber och fetaost

Jo, men visst räckte det ... :) 
Måns levererade och tog hem segern. Grattis till honom! 
Annars hade vi ett strålande väder här igår, lite blåsigt till en början men sen ordnade det upp sig och vi kunde äta vår't grillade ute i solen. Härligt! 
Och min jakt på rabarber i maten har gett frukt.


Igår morse blev jag serverad till frukosten ett recept på betsallad med rostad rabarber och fetaost av Norrköpings Tidningar. Passade kalasbra till det grillade :)

Betsallad med rostad rabarber och fetaost
4 portioner

300 g rabarber, skurna i stora bitar
800 g betor, gärna olika färger
2 msk strösocker
1 msk äppelvinäger
1 msk honung
2 msk olivolja
Chiliflakes
Salt
Svartpeppar
0,5 purjolök, tunt skivad
150 g fetaost

Gör så här
Skala och koka betorna i lättsaltat vatten (var för sig om du har olika färger) 
tills de knappt blir mjuka
Blanda rabarber och socker och lägg dem i en ugnsform
Rosta i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter tills de är mjuknat 
men utan att bli mosiga
Vispa ihop vinäger, honung och olja
Smaka av med chiliflakes, salt och peppar
Blanda betor, rabarber, purjolök och dressing
Bryt över fetaosten


Idag ser det ut att bli minst lika vackert väder som igår, 
så det är bara att passa på och vara ute och njuta av solen
Ha nu en riktigt skön söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar