Måndagsmorgon, och helgen som gick (alldeles för fort)
bjöd på riktigt vackert väder, så det blev en hel del trädgårdsbestyr.
Det är väldigt grönt och lummigt nu
och blodlönnens röda blad är en fin kontrast bland allt det gröna.
Lite blommor blev planterade, och så fikade vi på rabarberbullar ute i solen :)
Recept på dem kommer i veckan.
Idag får ni istället ett recept på riktigt saftiga kycklingfiléer,
och till det en fräsch gurk- och avokadosallad.
Håll till godo!
Sojaglaserad kyckling
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk olivolja
4 vitlöksklyftor, krossade
1 chili, finhackad
2,5 dl sojasås
Till servering
Jasminris
Gör så här
Dela kycklingfiléerna i tre bitar
Bryn dem i olivolja
Låt de krossade vitlökarna och chilin bryna med en liten stund
Sänk värmen och häll i sojasåsen
Låt sjuda i ca 5 minuter
Gurk- och avokadosallad
4 portioner
2 avokado
1 gurka
2 rödlök
2 lime
2 tsk honung
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Dela och kärna ur avokadon
Gröp ur avokadoköttet och skär i tärningar
Skär gurkan i tärningar
Skala och hacka löken
Skölj limen och riv skalet fint
Blanda grönsakerna med limeskal, honung och olivolja
Smaka av med salt, peppar och limesaft
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar