Guud, vilket trist väder!! Men inget ont som inte har något gott med sig ;)
Regn innebär att man får hitta på något inomhus, och då passar det ju bra att baka.
Rabarber har vi gott om i vår trädgård, och den senaste tiden har det både
bakats och lagats mat på rabarber här hemma.
De här mazarinformar köpte jag för en massa år sedan på loppis,
och vad jag kommer ihåg har jag aldrig använt dem,
men idag kom de till användning
när jag bakade små toscamazariner med rabarber.
Har du inga liknande formar går det bra att använda aluminiumformar.
Toscamazariner med rabarber
ca 20 stycken
Pajdeg
125 g smör
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 ägg
+ 1 ägg för pensling
Fyllning
200 g rabarber, hackade
1 msk potatismjöl
1 msk socker
Toscasmet
100 g smör
100 g mandelspån
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Gör så här
Blanda alla ingredienser till pajdegen och arbeta ihop till en deg,
använd matberedare eller som jag elvisp med degkrokar
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper
Stansa ut rundlar eller ovaler i samma storlek som formarna
Tryck ut i formarna och ställ dem i kylen en stund
Blanda den hackade rabarbern med potatismjöl och socker
Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull
Sjud under omrörning tills det tjocknat
Ta fram de degklädda formarna
Vispa upp ett ägg och pensla degen inuti formen,
för att undvika att degen blir blöt av rabarbern
Fyll formarna med rabarber
Toppa med toscasmet
Baka i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter,
tills toscan fått fin färg
Receptet hittade jag HÄR
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar