lördag 20 juni 2015

Midsommartårta med chokladmarängbotten - mitt bidrag till Kryddburkens sommartårtstävling

Gårdagens midsommartårta med chokladmarängbotten, grädde och jordgubbar blir mitt bidrag till Kryddburkens årliga sommartårtstävling. 
Var med och tävla du också! 
Tävlingen hittar du Här och den är öppen t om d 30:e juni. 
Vill du inte tävla så håll utkik när det är dags att rösta.

Marängtårta med choklad och jordgubbar

Marängbotten
6 äggvitor
4 dl strösocker
1 nypa salt
100 g mörk choklad, smält
Topping
Jordgubbar
5 dl grädde, vispad
50-100 g mörk choklad, smält

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader
Vispa ihop äggvitorna till ett hårt fast skum,
var noga med att bunken du vispar i är helt ren, torr och fettfri, för att vara på den säkra sidan vad det gäller fettfri så använd en glasskål och vispa inte för länge för då är risken att den sjunker ihop och blir smetig
Tillsätt sockret och saltet lite, lite i taget, annars sjunker gärna smeten ihop och marängen blir kompakt, vispa hela tiden
Vänd försiktigt ner den smälta chokladen, så marängen blir randig
Klicka ut marängen till en tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper
Grädda marängen i ugnen 1 timme
Stäng sedan av värmen och
låt marängen stå kvar i ugnen tills ugnen kallnat
Ta ut marängen och låt den kallna helt innan du dekorerar




2 kommentarer:

  1. Åh , DEN röstar jag på :) lätt gudomligt gott ! Hoppas allt är bra efter midsommarfirandet ! Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt är bara bra :) Nu är det bara solen och värmen jag väntar på!! Kram

      Radera