Gårdagens midsommartårta med chokladmarängbotten, grädde och jordgubbar blir mitt bidrag till Kryddburkens årliga sommartårtstävling.
Var med och tävla du också!
Vill du inte tävla så håll utkik när det är dags att rösta.
Marängtårta med choklad och jordgubbar
Marängbotten
6 äggvitor
4 dl strösocker
1 nypa salt
100 g mörk choklad, smält
Topping
Jordgubbar
5 dl grädde, vispad
50-100 g mörk choklad, smält
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader
Vispa ihop äggvitorna till ett hårt fast skum,
var noga med att bunken du vispar i är helt ren, torr och fettfri, för att vara på den säkra sidan vad det gäller fettfri så använd en glasskål och vispa inte för länge för då är risken att den sjunker ihop och blir smetig
Tillsätt sockret och saltet lite, lite i taget, annars sjunker gärna smeten ihop och marängen blir kompakt, vispa hela tiden
Vänd försiktigt ner den smälta chokladen, så marängen blir randig
Klicka ut marängen till en tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper
Grädda marängen i ugnen 1 timme
Stäng sedan av värmen och
låt marängen stå kvar i ugnen tills ugnen kallnat
Ta ut marängen och låt den kallna helt innan du dekorerar
Åh , DEN röstar jag på :) lätt gudomligt gott ! Hoppas allt är bra efter midsommarfirandet ! Kram Anna
SvaraRaderaAllt är bara bra :) Nu är det bara solen och värmen jag väntar på!! Kram
Radera