lördag 1 augusti 2015

Pastasallad och grillad kycklingfilé

Hur har ni haft det med grillandet i sommar? I början av sommaren gick grillen varm här mest hela tiden, men nu har det blivit allt längre mellan gångerna. 
Den här pastasalladen vill jag minnas är ett resultat av "man tager vad man haver" under en av mina semesterdagar då jag inte ville, orkade eller hade lust till att åka till affären, och eftersom jag har med den i ett utkast här i bloggen så måste den ha blivit lyckad, tycker det ser och låter rätt frestande, faktiskt.
Idag är det annars dagen då vårt årliga Kusinslag går av stapeln, och då är det alltid grillat på menyn. Vi får se hur vädret artar sig, eller om vi helt enkelt får grilla under tak. Önskar er en trevlig helg!

Pastasallad
4-6 portioner

1 l kokt pasta
3 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
1,5 msk chilisås
0,5 purjolök, finstrimlad
1 äpple, finhackat
200 g fetaost, smulad
Pressad citronsaft
Salt
Peppar

Gör så här
Blanda creme fraiche, majonnäs och chilisås
Vänd ner pasta, äpple, purjolök och fetaost i blandningen
Smaka av med citronsaft, salt och peppar

Grillad kycklingfilé
4 portioner

ca 600 g kycklingfilé, tinad
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 tsk soja

Gör så här
Blanda olja, salt, vitpeppar och soja
Låt kycklingfiléerna ligga en stund innan grillningen i blandningen
Grilla först på stark värme så filéerna får färg
Pensla kycklingen med sojablandningen
Grilla sedan på svagare värme (ytterkanterna av grillen)
Vänd filéerna flera gånger och pensla med sojablandningen
Prova med provnål om filéerna är genomstekta, 
om vätskan som sipprar ut är ofärgad är kycklingen färdig

1 kommentar:

  1. Grillat har det blivit en del. Men inte så mycket som förra sommaren. Trevligt med en god pastasallad. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera