Välkommen!

lördag 8 augusti 2015

Kycklinggryta med dragon, vinbär och mango med en fruktig couscoussallad till

Häromdagen åt vi en riktigt fruktig och bärig middag i solskenet. Härligt! 
Både vädermässigt och smakmässigt.
Tänk att vi fått så fina dagar nu. Tyvärr är ju min semester slut för länge sedan men jag har faktiskt passat på att plocka ut lite semestertimmar de senaste eftermiddagarna, bara för att få njuta av de så efterlängtade solstrålarna. Tänk vad lite sol och värme kan göra för humöret. Eftersom vädret inte har varit så mycket att hurra för så bokade mannen och jag en resa till Rhodos i september. Mannen har varit där tidigare men för mig blir det en ny bekantskap. Hur är det, har du varit på Rhodos? En kollega var alldeles lyrisk när hon pratade om stranden Faliraki, så det känns som ett måste. Tar tacksamt emot tips på vad vi inte bör missa.
Nu åter till vår fruktiga middag, som jag tycker att ni inte ska missa, så gott! 
Perfekt mat en ljummen sommarkväll!

Kycklinggryta med dragon, vinbär och mango
4 portioner

600 g kycklingfilé, i bitar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
6 avrunna soltorkade tomter, strimlade
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0,5 hönsbuljongtärning
1 tsk dragon
1,5 msk rödvinsvinäger
0,5 mango, tärnad
1 dl röda vinbär
Salt
Peppar

Gör så här
Stek kycklingen så den får färg 
Salta och peppra
Lägg åt sidan
Fräs gul lök och vitlök
Tillsätt de strimlade soltorkade tomaterna tillsammans med grädde, mjölk, buljongtärning, dragon och vinäger
Lägg i kycklingen
Låt allt småputtra ca 5-10 minuter, tills kycklingen är helt klar
Smaka ev av med mer salt
Tillsätt mango och röda vinbär

Fruktig couscoussallad
4 portioner

2,5 dl couscous
5 dl vatten
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta, finhackad
0,5 tsk rosmarin
2 nektariner
2 tomater
2 avokador
500 g melon
200 g halloumi

Gör så här
Fräs vitlöken med rosmarin i olja
Häll på vatten och salt och låt det koka upp
Tillsätt couscousen
Dra bort från värmen och låt dra under lock i 10 minuter
Ta av locket och låt couscousen kallna
Skär frukt och tomat i lagom stora bitar
Bred ut couscousen på ett serveringsfat
Fördela frukt och tomater ovanpå
Skär haloumin i skivor och stek dem i olja så de får lite färg
Servera dem till den fruktiga couscousen


Hoppas ni får en varm och skön lördag! 
På min agenda står loppis och att baka en röd vinbärspaj,
och förhoppningsvis blir det lite sol och bad också.
Ha det gott!

4 kommentarer:

  1. Låter riktigt gott.
    Jag har inte varit på Rhodos någon gång så jag har tyvärr inga tips.
    Ha det gott

    SvaraRadera
  2. Härligt med en resa till varmare länder. Blir säkert hur bra som helst. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. Hej och hå, här är vi igen nu och vi ser att du tillagat hur mycket gott som helst under sommaren. Härligt! Vad skönt att ha en resa att se fram emot till hösten, det behöver man för då blir det mycket roligare att gå till jobbet. Vi letar också efter en weekendresa kanske till någon storstad i slutet av september/början på oktober när vi firar vår bröllopsdag. Ännu inget bokat eller bestämt, men det är allt bra mysigt att drömma sig bort. Rhodos har vi inte besökt men skulle gärna åka dit.
    Allt gott till dig, kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan! och välkomna tillbaks :) Har ju följt er på FB så jag vet att ni har haft en fin sommar med mycket god mat och dryck. Visst är det skönt att ha något att se fram emot, så hösten inte blir så hiskeligt lång. Kul att höra ifrån er! Vi hörs! Kram

      Radera