måndag 10 augusti 2015

Gino med persika och bär från vår egna trädgård

Nu är de färdiga, våra persikor, och de är så goda :) Tack till er som hjälpt till att hålla tummarna för en frisk och riklig skörd, kan ha haft en viss inverkan ;) 
men jag tror nog att som Rosalill skrev i kommentarsfältet HÄR 
att det är den relativt varma och fuktiga sommaren som bidragit till årets skörd, men tack ändå!



Dessutom har vi massor av amerikanska blåbär och röda vinbär i trädgårdslandet som det är hög tid att skörda.



Så tillsammans, persika och bär, blev det en Gino, en tidlös klassiker. Inte en italiensk efterrätt, som man kan tro, utan en svenska Stockholmsdessert à la 80-tal.

Gino med persika och bär
4 portioner

4 små persikor
1,5 dl blåbär
1,5 dl röda vinbär
100 g vit blockchoklad
Till servering
Vaniljglass

Gör så här
Kärna ur och skiva persikorna
Fördela persika och bär i en ugnsfast form eller i mindre portionsformar
Riv den vita blockchokladen
Strö chokladen över frukten
Ställ in i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter tills chokladen smält och fått fin färg




6 kommentarer:

  1. oj, härligt med egna persikor... kul att de blev mogna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst :) Var ytterst tveksam när vi planterade trädet förra året till att det skulle bli några frukter, men det blev det...

      Radera
  2. Så trevligt med egna persikor. Trodde inte man kunde ha det i Sverige. Coolt. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan man...Frost heter sorten och klarar zon 3. Kram

      Radera
  3. Hej igen och grattis!
    Verkligen jättekul att det lyckades så bra med persikorna.
    Glöm inte att räkna hur många det blev, alltid roligt att komma ihåg till nästa år!
    Gödsla gärna med lite benmjöl också i höst vid trädet.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, för dina fina tips! Benmjöl ska jag komma ihåg. Allt gott!

      Radera