torsdag 17 september 2015

Äppelmos




Äppelmos
3 kg äpplen
3 dl vatten
3 dl strösocker
1 krm askorbinsyra
Gör så här
Skala äpplena och skär i bitar
Koka med vattnet tills äpplena gått sönder
Mosa med ballongvisp
tills moset fått önskad konsistens
Ta av från plattan och rör i socker och askorbinsyra
Koka upp igen och häll på rena burkar
Äppelmoset klarar sig ett par veckor i kylen

3 kommentarer:

  1. Mos gjorde jag mycket när barnen var små. Det är gott. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Åh, jag älskar att göra äppelmos och snart är det dags igen! Jag får Aroma av en vän, så det blir svagt rosa. Min Assistent från Electrolux åker fram och så stökar vi och kladdar en halvdag - sen har vi äppelmos som räcker hela vintern! Vilka äpplen använder du helst?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder helst äpplen från min egen trädgård ;) och eftersom vi har flera gamla, ympade träd och ett familjeträd har jag inte riktigt koll på sorterna, men Transparante blanche och Ingrid Marie har vi iaf, och det som är bra med dem är att de mognar olika och gör att vi kan äta mosa under en längre period :)

      Radera