Nu på hösten är det fint att använda vildvin och rönnbär
till en dukning med hösttema.
Äpplen blir fina ljushållare om man gröper ur dem med en hålpipa och placerar värmeljus utan metallformar i.
Placera en liten gåva till gästerna som bordsplacering
- te i lösvikt.
Pumpasoppa måste vara den perfekta förrätten på en höstfest.
Butternutpumpasoppa med kokos och chili
4-6 portioner.
300 g morötter
1 liter grönsaksbuljong
1 butternutpumpa
Olivolja, smör
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 liter grönsaksbuljong
1 butternutpumpa
Olivolja, smör
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 stor vitlöksklyfta
1 stor gul lökChili, finhackad
1 stor gul lökChili, finhackad
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Skala morötter, lök och pumpa
Dela pumpan och skrapa ur kärnorna med en sked
Skär morötter, lök och pumpa i mindre bitar
Stek allt under omrörning på svag värme i olivolja och smör ca 10 minuter
Tillsätt buljongen och låt koka sakta ca 20 minuter
Mixa soppan slät med en stavmixer
Tillsätt sedan kokosmjölken och låt soppan koka upp
Smaka av med salt och peppar samt finhackad chili
Hälsa gästerna välkomna med ljus i hinkar.
Låt bordsgrannen säga en siffra, växla mellan de olika uppslagen lika många gånger som den angivna siffran och låt bordsgrannen välja flik. Vik upp och få ett förslag på konversationsämne. Några förslag är: Din drömresa, Favorithobby, Om jag var ett djur, Bästa semesterminne, Ett smeknamn jag har....
ta fram loppan och "loppa" varandra
och få förslag på samtalsämnen.
Så fint... Mysigt att duka med hjälp av naturen!
SvaraRadera