tisdag 17 november 2015

Quorngryta med indiska smaker



Brukar ni laga indiskt? Jag gillar de indiska smakerna - kryddigt och smakrikt utan att vara jobbigt starkt. Det doftar ju så gott också när man lagar indiskt.
Brukar ni laga vegetariskt med quorn, då? Quorn är en ny, trevlig upptäckt för mig, som vanlig färs men med en lättare smak. 

Så, här kommer en quorngryta med indiska smaker :
Smaklig spis!


Quorngryta med indiska smaker
4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,25 röd chilifrukt
2 paprikor
300 g quornfärs
Salt
Peppar
500 g krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk spiskummin
0,5 tsk koriander
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl gröna ärtor
50 g skållad skalad sötmandel
Till servering
Ris el matvete
Turkisk yoghurt

Gör så här
Hacka löken
Skär chilin i riktigt små bitar
Skär paprikorna i bitar
Fräs paprikorna och lägg åt sidan
Stek quornen, hälften åt gången, i stekpanna
Salta och peppra
Fräs lök och chili i en gryta
Tillsätt quorn, krossade tomater, tomatpuré, vatten spiskummin, koriander, kardemumma, kanel och ingefära till löken i grytan
Låt alltsammans koka i 15 minuter
Tillsätt paprika, ärtor och sötmandel
Smaka av med salt
Servera med en klick turkisk yoghurt

1 kommentar:

  1. Ser supergott ut. Du har så många goda recept. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera