måndag 29 februari 2016

Halloumi stroganoff - Vegetarisk mat utan krångel

En i mitt tycke perfekt vegetarisk mat, utan krångel, 
salt halloumi med gott tuggmotstånd i krämig tomatsås. 


Halloumi stroganoff
4 portioner

1 dl torra röda linser
200 g halloumi
2 morötter
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
1 tsk torkad timjan
1 tsk socker
Salt
Vitpeppar
Till servering
Ris
Blandad sallad

Gör så här
Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen
Skär halloumin i centimetertjocka stavar och morötterna i tunna stavar
Hacka löken
Stek löken några minuter och tillsätt sedan morot och halloumi
Tillsätt tomatpuré, grädde, passerade tomater, buljongtärning, 
vinäger, timjan och socker
Sila bort vattnet från linserna och rör ner dem
Koka upp och låt allt sjuda några minuter
Smaka av med salt och peppar

2 kommentarer:

  1. Vi äter mer och mer vegetariskt idag. Trevligt med ett lätt recept. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Vegetarisk halloumistroganoff blev en favorit hos oss när vi gjorde den, så krämig och smakrik men framför allt mättande. Nu har vi fuskat med det vegetariska igen men nya friska tag ska det bli hos oss, ny månad med nya möjligheter!
    En fortsatt fin vecka till dig, kramizar!

    SvaraRadera