Välkommen!

lördag 20 februari 2016

Mellocirkus och vegopizza med sparris

Den här veckan är Mellocirkusen i stan, och det vill vi ju inte missa, så i eftermiddag blir det till att följa cirkusen och genrepet på plats. Till kvällen blir det sen att bänka sig vid Tv:n med ett gäng ungdomar här hemma och se hur det hela tar sig ut i livesändning. Vad går snett? Vad kommer inte med i Tv, som vi nu vet händer bakom i kulisserna? Och vilka går vidare direkt till final? Ska bli kul och se om vi redan på genrepet kan förutspå vilka som går till final och andra chansen. 
Kommer med lite inside information på FB under eftermiddagen :)  
                                       
                           Ha nu en fin lördag!

Kanske du är sugen på vegopizza till kvällens Mello? Då kommer ett supersnabbt vegopizzareceptet här...  Inspirerat av ett recept ur Flexitarianens kokbok.

Vegopizza med sparris
4 portioner

1 rulle färdigkavlad kyld pizzadeg
1 bunt grön sparris
250 g körsbärstomater
1 dl urkärnade svarta oliver
3 msk matolja
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk strösocker
200 g smaksatt färskost, örter 

Gör så här
Bryt av den nedersta, träiga delen på sparrisen 
Halvera tomaterna
Skiva oliverna grovt
Vispa ihop olja, kryddor och socker i en stor skål
Vänd ner sparris, tomater och oliver i blandningen så allt blir ordentligt täckt
Rulla ut pizzadegen på en plåt
Rör färskosten något så att den mjuknar
och bred den över pizzadegen
Fördela sparrisblandningen över osten
Baka pizzan i 175 grader i ca 20 minuter


Eller du kanske hellre vill göra wraps med bönbiffar?



1 kommentar:

  1. Ha så trevligt på mellan idag.ser od IT vegopizzan. Kram Pernilla

    SvaraRadera