Välkommen!

Välkommen!

lördag 16 april 2016

Nyfiken på andra bloggare - Livsnjutarnas gourmetkök

Idag tänker jag presentera ytterligare en blogg som fångar mitt intresse lite extra, nämligen matbloggen Livsnjutarnas gourmetkök som drivs av Agneta och Petri. Deras intresse för nya smakkombinationer inspirerar verkligen och här kommer deras svar på mina frågor kring vad som får dem att lägga ner så mycket tid på sin blogg. Vad det är som driver dem och hur tycker de en bra och intressant blogg ska vara för att locka dem tillbaka? I tisdags var det bloggen Ekoista som svarade på samma frågor. Det inlägget hittar du HÄR.


Bilder från Livsnjutarnas gourmetkök

Vad är roligast med att blogga?
Vi får och kan inspirera andra till att laga enkel och god mat och kanske få folk att inse att vissa maträtter är till och med enklare att tillaga än stekt falukorv och stuvade makaroner. Inget ont om detta men ibland behöver man variation i sin kost! Vi kanske kan få några att få upp ögonen för god mat för de som annars inte varit så intresserade av matlagning och det ger oss energi och bekräftelse på att det är meningsfullt det vi gör. Liksom all positiv feedback från våra läsare ger oss: en läsare brukar skriva att hon inte behöver någon kokbok för hon har vår blogg och det är helt fantastiska ord att få läsa. Att få höra "den bloggen har jag varit inne på" eller "den bloggen har jag hört talas om" av ytligt bekanta är som balsam för själen och man blir så glad.
Ingen matbloggande utan nya recept och det resulterar ju i att vi sällan äter samma mat. Vi brukar säga att "varje recept är som en ännu okänd vän" och i och med vår nyfikenhet att prova nya smaker har vi hittat många nya favoriter. 
Ju mer vi bloggar om mat och bakning desto mer näring ger vi vår egen kreativitet i köket som ofta leder till egna nya recept. 
Att matblogga blir som ett beroende av det positiva slaget för vi vill synas och sätta ett eget litet avtryck i världen. Vår blogg är vår bebis! Vårt bloggande har lett till flera roliga samarbeten där vi numera beskrivs som matinspiratörer, bland annat har vi varje månad ett mattips i vår lokala nyhetstidning och vi delar även kontinuerligt med oss av våra recept i en finlandssvensk familjetidning. Ofta får vi agera bollplank för arbetskompisar och vänner när det gäller maträtter av olika slag och komma med tips på vad man kan bjuda på vilket är oerhört roligt. 
Vi märker också att vi utvecklats i vårt bloggande sedan första inlägget i juni 2011. Vi har köpt eget webhotell och bytt bloggadress, startat upp en Facebook-sida och startat ett Instagram-konto samtidigt som vi kan se att kvaliteten på matfotografierna blivit mycket bättre. 
I och med bloggen har vi även fått ta del av den mysiga bloggandan på nätet där man kommenterar sina favoritbloggar och de tittar in hos oss. 

Vad är svårast med att blogga?

Inget blogginlägg utan bilder och ibland är det väldigt svårt att få till bra bilder på mat. Den mörka tiden på året blir det mycket svordomar över det obefintliga ljuset för lampsken är ingen rolig ljussättare. Ibland orkar man inte vara fullt så kreativ i stylingen och det reflekteras ju genast i bildkvaliteten men ibland blundar vi för skavankerna och lägger ut bilderna ändå. Vi tänker att det är bättre att ha en halvtaskig bild än inget blogginlägg alls för våra läsares skull. Någonstans måste det få synas att vi bara är amatörer!
Att blogga tar tid och det betyder att vi får prioritera. Det tekniska kan vara rena grekiskan så därför har vi tagit hjälp av en kompis som får fungera som vår webmaster.
Det tråkiga är när vänner får "prestationsångest" när de ska bjuda oss "proffs" på mat. Vi uppskattar att få sätta oss till dukat bord och njuter av all mat särskilt när den är tillagad med kärlek av våra vänner. Det är samvaron som är det viktigaste!
Vardag för matbloggare är att man ibland får äta ljummen mat eller värma den i mikron när man väl ska äta den efter att man fotograferat den. Ibland önskar vi att bara kunna sätta oss till bords och äta som vilket "vanligt" par som helst utan att behöva dokumentera vad vi äter. Men fotograferandet har blivit till en vana som är svår att bryta på både gott och ont. 

Vilket av era inlägg är det mest klickade?

Utan tvekan är det vår frukostshot med ingefära, honung och citron. 
http://livsnjutarnasgourmetkok.nu/2015/04/25/frukostshot-med-ingefara-honung-och-citron-far-en-verkligen-att-vakna-till-pa-morgonen/

Bilder från Livsnjutarnas gourmetkök

Vad vill ni inspirera till genom er blogg?

Vi vill inspirera människor till att laga enkel och god vardagsmat som ger lite mera wow i magen varvat med helglyx och bakning. Bloggen förmedlar på ett bra sätt (tycker vi i alla fall) vår filosofi i köket - mat förenar för alla behöver vi mat för att kunna leva, det ska vara roligt, inga pekpinnar eller dieter utan allsidighet och nyfikenhet på det goda i livet. Vi hoppas kunna inspirera både gammal som ung och vi vill att alla ska våga prova något nytt för det "värsta" som kan hända är att det inte faller en i smaken. 

Vad ska en bra blogg innehålla för att locka dig till att återkomma?

Vi märker att våra favoritbloggar är de som liknar vår egen där man bloggar om lite av allt möjligt av en egen inre drivkraft och inte för att enbart tjäna pengar på bloggen. En blogg med mångsidiga recept, gärna med en personlig touch men inte med för mycket fokus på trender i heminredning och dagens outfit. Bloggen ska kännas "äkta"! Vanliga människor med passion för mat och dryck som förstår att uppskatta livets goda och ta tillvara stunden vi lever på denna jord. Självklart får/ska bloggen innehålla bilder som tilltalar och lockar till att prova ett recept,  gärna med en beskrivning med egna ord av maträtten för att verkligen locka oss som läsare.

Tack, Neta och Peppe!

Det är just variationen i matlagningen som jag också tycker är så viktig. 
Jag har själv skrivit flera inlägg om att strunta i dieter och istället äta varierat och röra på sig, bl a HÄR, och även gett tips kring hur man kan göra och planera för att förenkla och variera sin mat i vår nutids ganska så tidspressade vardag, t ex HÄR,
och dilemmat med att fota maten känner jag absolut igen, vardagsmat som ska stylas samtidigt som man vill äta ihop med familjen är inte alltid en så lätt kombo...


Men visst är det kul när man hinner arrangera och styla det man lagat/bakat för att sedan ta snygga bilder. 
Tycker själv jag lyckades rätt bra med de ätbara snöbollarna :)
För recept; klicka här! 

Missa nu inte bloggen Flower of Fames svar på mina frågor. Kommer inom kort...

                                                                    Tills dess; allt gott!  
                                                                              

6 kommentarer:

 1. Roligt att höra hur de gör med sin mat att de ofta får äta halvkall mat. Det tror man inte när man ser bilderna. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur :)
   Önskar dig ett fint slut på helgen!
   Kram Birgitta

   Radera
 2. Och tänk att vi matbloggare också äter stekt korv och makaroner, något som många inte skulle tro. ;) Därför har vi vår middagsdagbok där man kan följa vår meny för varje dag.
  Tack för ett fint inlägg rara du och ha en skön söndag! Kramizar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, stuvade makaroner och falukorv är en favorit :)
   Er middagsdagbok är super när fantasin tryter!

   Kramar!

   Radera
 3. Kul att läsa
  Ha det gott
  kram Milla

  SvaraRadera