När vi åt libapizza häromsistens blev det både kyckling och pastasås över, och då var frågan; vad kan vi hitta på med dessa rester? Vilket resulterade i en kyckling- och risgratäng, som smakade mycket bra och som passar både till vardag och helg.
Kyckling- och risgratäng
4 portioner
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1/3 purjolök
2 dl okokt ris
Sås
1 dl mango chutney
2 dl creme fraiche
1,5 dl pizzasås
2 tsk curry
2 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Topping
2 dl riven ost
Gör så här
Koka riset
Tag av allt kött från kycklingen
Hacka paprikan och skiva purjolöken och
blanda ihop med det kokta riset
Lägg risblandningen i en gratängform
Lägg kycklingbitarna över
Bland ihop allt till såsen och häll det över riset och kycklingen
Strö över osten
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter, tills gratängen fått fin färg
Servera med en god sallad till
Koka riset
Tag av allt kött från kycklingen
Hacka paprikan och skiva purjolöken och
blanda ihop med det kokta riset
Lägg risblandningen i en gratängform
Lägg kycklingbitarna över
Bland ihop allt till såsen och häll det över riset och kycklingen
Strö över osten
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter, tills gratängen fått fin färg
Servera med en god sallad till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar