onsdag 25 maj 2016

Kyckling- och risgratäng

När vi åt libapizza häromsistens blev det både kyckling och pastasås över, och då var frågan; vad kan vi hitta på med dessa rester? Vilket resulterade i en kyckling- och risgratäng, som smakade mycket bra och som passar både till vardag och helg.


Kyckling- och risgratäng
4 portioner

1 grillad kyckling
1 röd paprika
1/3 purjolök
2 dl okokt ris
Sås
1 dl mango chutney
2 dl creme fraiche
1,5 dl pizzasås
2 tsk curry
2 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Topping
2 dl riven ost

Gör så här
Koka riset
Tag av allt kött från kycklingen
Hacka paprikan och skiva purjolöken och 
blanda ihop med det kokta riset
Lägg risblandningen i en gratängform
Lägg kycklingbitarna över
Bland ihop allt till såsen och häll det över riset och kycklingen
Strö över osten
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter, tills gratängen fått fin färg
Servera med en god sallad till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar