En len och krämig avokadosoppa som kan serveras både som förrätt eller varmrätt. För att få den lite matigare kan man toppa med kyckling, räkor eller rökt lax. Istället för att ha laxen i soppan valde jag att göra en bruschetta med lax- och tomatsallad. En enkel rätt som satte lite extra guldkant på vardagen.
Avokadosoppa
4 portioner
1 liten gul lök
1 msk olja
7 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 dl crème fraiche
3 avokador
1 msk limejuice
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Skala och finhacka löken
Fräs den glansig i olja i en stor kastrull
Häll på vatten, kycklingfond och crème fraiche
Låt koka upp
Dela, kärna ur och gröp ur avokado
Skär i mindre bitar
Blanda i soppan och mixa den slät med stavmixer
Tillsätt limejuice, salt och peppar
Laxbruschetta
4 st
100 g kallrökt lax
4 skivor lantbröd
0,5 röd lök
3 tomater
0,5 dl strimlad basilika
1 krm socker
1 msk vit balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
Olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Skär laxen i små bitar
Skala och finhacka löken
Skär tomaterna i cm-stora tärningar
Blanda lax, lök och tomattärningar
med basilika, socker, balsamvinäger och 2 msk olivolja
Krydda med salt och peppar
Lägg brödskivorna på ett ugnsgaller
Ställ in i övre delen av ugnen i 250 grader i ca 4 minuter,
tills de fått fin färg och blivit knapriga
Vänd dem efter halva tiden
Skala vitlöken och riv/gnid den på/över de rostade bröden
Fördela lax- och tomatblandningen på bröden precis före servering
Den laxbruchettan låter smaskig.trevligt med en enkel men ändå god soppa. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRadera