fredag 20 maj 2016

Fredagsfeeling med libapizza


Fredag betyder för mig att äta något snabbt, lätt, enkelt och gott efter jobbet, vilket vi ju iof sig oftast gör varje dag efter jobbet, men på fredagarna brukar det ändå vara med någon liten extra twist, så det verkligen känns att det är FREDAG :)

Pizza är en sån typisk fredagsrätt, och libapizza är ett enkelt sätt att göra sin egen pizza på. Libabröd är ett libanesiskt mjukt tunnbröd, hittar du det inte i brödhyllan så titta i frysdiskarna, och toppingen varierar man naturligtvis helt efter eget tycke och smak, men den här varianten är med färdiggrillad kyckling, soltorkade tomater, oliver och mozzarella.

Du behöver  

Libabröd
Grillad kyckling
Pizzasås
Oregano
Svartpeppar
Skivad lök
Oliver
Marinerade soltorkade tomater
Mozzarella
Färsk basilika

Gör så här
Bred ut pizzasås på brödet
Krydda med oregano och svartpeppar
Skiva löken och lägg på 
Pilla kyckling från benen och fördela på pizzan
Lägg på skivor av mozzarellaost och soltorkade tomater och oliver ovanpå det
Grädda i 225 grader tills osten smält och brödet fått lite färg
Toppa med några färska basilika blad



Trevlig fredag!


1 kommentar:

  1. Libabrödspizza är perfekt fredagsmat! :)
    Ha en skön helg, kramizar!

    SvaraRadera