Årets midsommartårta med mandelmaräng, lemon curd, grädde och färska bär
blir mitt bidrag till Kryddburkens årliga sommartårtstävling.
blir mitt bidrag till Kryddburkens årliga sommartårtstävling.
Var med och tävla du också!
Vill du inte tävla så håll utkik när det är dags att rösta.
Midsommartårta med mandelmaräng, lemon curd och färska bär
3,5 dl mandelmjöl
3 dl florsocker
6 äggvitor
2,5 msk strösocker
2,5 dl florsocker
1 citron, rivet skal
Ev några droppar röd karamellfärg
Fyllning
ca 150 g lemon curd
5 dl vispgrädde
Garnering
Valfria färska bär
Gör så här
Blanda mandelmjöl och 3 dl florsocker
Vispa äggvitan till fast skum
Tillsätt strösocker och 2,5 dl florsocker
Fortsätt vispa tills marängen blivit styv
Vänd med en slickepott ner mandelmjölsblandningen, citronskal och
ev röd karamellfärg för rosa marängbottnar
Blanda väl men försiktigt, annars kan marängen sjunka ihop
Spritsa ut 4 runda marängbottnar, ca 18 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper
Det går också att stryka ut runda bottnar med hjälp av en slickepott eller palett
Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 170 grader i 15 minuter
Låt bottnarna svalna på plåten
Vispa grädden till fyllningen
Fördela lemon curd och grädde jämnt mellan bottnarna
Avsluta med grädde på toppen
Garnera med massor av färska bär
Ett recept av Roy Fares men med vissa egna justeringar.
Midsommartårta med mandelmaräng, lemon curd och färska bär
3,5 dl mandelmjöl
3 dl florsocker
6 äggvitor
2,5 msk strösocker
2,5 dl florsocker
1 citron, rivet skal
Ev några droppar röd karamellfärg
Fyllning
ca 150 g lemon curd
5 dl vispgrädde
Garnering
Valfria färska bär
Gör så här
Blanda mandelmjöl och 3 dl florsocker
Vispa äggvitan till fast skum
Tillsätt strösocker och 2,5 dl florsocker
Fortsätt vispa tills marängen blivit styv
Vänd med en slickepott ner mandelmjölsblandningen, citronskal och
ev röd karamellfärg för rosa marängbottnar
Blanda väl men försiktigt, annars kan marängen sjunka ihop
Spritsa ut 4 runda marängbottnar, ca 18 cm i diameter, på plåt med bakplåtspapper
Det går också att stryka ut runda bottnar med hjälp av en slickepott eller palett
Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 170 grader i 15 minuter
Låt bottnarna svalna på plåten
Vispa grädden till fyllningen
Fördela lemon curd och grädde jämnt mellan bottnarna
Avsluta med grädde på toppen
Garnera med massor av färska bär
Ett recept av Roy Fares men med vissa egna justeringar.
Så gott det låter och ser ut. Lycka till i tävlingen. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRadera