Godaste nyheten på midsommarbordet i år var nubbesalladen. Ett recept jag hittade HÄR. En somrig sallad med potatis som mättar och som har en fin balans mellan sälta från matjessill, skarp löksmak och syrlig gräddfil.
Som namnet antyder passar det synnerligen bra med en nubbe till salladen men en kall öl är heller inte fel i sommarvärmen.
Nubbesallad
1,5 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1,5 msk kaviar
0,5 liten, fint skivad purjolök
0,5 rödlök, finhackad
200 g matjessill i småbitar
0,5 kruka dill, finhackad
0,5 kg kokt, kall färskpotatis i tärningar
Gör så här
Blanda allt
Ha i potatisen sist
Låt stå och dra i kylen minst en timme innan servering
men gärna över natten så smakerna hinner sätta sig ordentligt
Gubbaröra är ju så gott :)
SvaraRaderaHoppas att allt är bra med dig:)
kram Milla
Allt är bara bra :)
RaderaDet där är verkligen en riktig sommarfavorit /Liza
SvaraRaderaNy sillröra för mig som hamnar högt upp på topplistan :)
Radera