måndag 27 juni 2016

Nubbesallad på midsommarbordet

Godaste nyheten på midsommarbordet i år var nubbesalladen. Ett recept jag hittade HÄREn somrig sallad med potatis som mättar och som har en fin balans mellan sälta från matjessill, skarp löksmak och syrlig gräddfil.
Som namnet antyder passar det synnerligen bra med en nubbe till salladen men en kall öl är heller inte fel i sommarvärmen.

Nubbesallad

1,5 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1,5 msk kaviar
0,5 liten, fint skivad purjolök
0,5 rödlök, finhackad
200 g matjessill i småbitar
0,5 kruka dill, finhackad
0,5 kg kokt, kall färskpotatis i tärningar

Gör så här
Blanda allt
Ha i potatisen sist
Låt stå och dra i kylen minst en timme innan servering
men gärna över natten så smakerna hinner sätta sig ordentligt



Västkustsnaps är en favorit 
med en söt och fruktig smak av nypon, slånbär och björnbär.

4 kommentarer:

  1. Gubbaröra är ju så gott :)
    Hoppas att allt är bra med dig:)
    kram Milla

    SvaraRadera
  2. Det där är verkligen en riktig sommarfavorit /Liza

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ny sillröra för mig som hamnar högt upp på topplistan :)

      Radera