onsdag 22 juni 2016

Persiljejärpar

Har ju gjort i ordning ett par lastpallar för kryddväxter men kryddorna är ju inte planterade där bara för syns skull utan de ska ju användas också. 
Därför har det blivit en del kryddiga recept den senaste tiden, bl a en het laxröra med dill och en rökig chimichurri med persilja.
Och i helgen som gick lagades det järpar fyllda med persiljesmör.

Persiljejärpar
4 portioner

500 g blandfärs
2 gul lök
0,5 vitlök (Solo)
1 dl vatten
0,5 mak tomatpuré
0,25 dl ströbröd
0,75 msk potatismjöl
0,5 tsk vitpeppar
0,5 tsk salt
Persiljesmör
50 g smör, rumsvarmt
ca 15 g persilja, finhackad

Gör så här
Rör ihop smöret med persiljan
Skala och riv lök och vitlök fint
Blanda ihop ingredienserna till smeten
Ta ut mått i storlek med en clementin och platta till
Fördela persiljesmöret på biffarna, ca 1 tsk på varje
Nyp ihop biffarna om smöret och forma till avlånga järpar
Stek järparna på lätt oljad plåt i ugn i 200 grader i ca 25 minuter
De behöver inte förstekas utan blir fint gyllenbruna i ugnen

Till servering
Kokt potatis
Brunsås
Lingonsylt

1 kommentar:

  1. Smaskigt. Gärna med lingonsylt. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera