Välkommen!

tisdag 21 juni 2016

Tonfiskgratäng med pasta

Brukar du äta tonfisk? Vet att det finns de som anser tonfisk på burk vara kattmat, men jag äter det gärna. Ofta har vi det i varma mackor eller i en tonfiskgratäng 
med potatis och hollandaisesås. Idag är det pasta i tonfiskgratängen.

Tonfiskgratäng med pasta
4 portioner

4 portioner kokt pasta
2 burkar tonfisk
15 cm purjolök, strimlad
5 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1 tsk sambal oelek
2 tsk citronpeppar
0,5 tsk salt
0,5 dl dill, hackad
Riven ost

Gör så här
Lägg den kokta pastan i en gratängform
Blanda ihop övriga ingredienser utom osten
Häll tonfiskröran över pastan
Strö över riven ost
Sätt in formen i ugnen och gratinera i 200 grader i ca 30 minuter,
tills gratängen fått fin färg

1 kommentar:

  1. Så enkelt och gott. Gillar sådana rätter. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera