Mexikansk vegofest en helt vanlig vardag. Varför vänta till helgen, liksom :)
I förra veckan skrev jag att sonen, trots att vi nu under ett år kontinuerligt har ätit vegetariska middagar här hemma, fortfarande är ytterst skeptiskt till köttfria middagar. Men så hände det, han märkte inte att chili con carnen var utan kött och blev väldigt förvånad när jag berättade att det istället var aubergine.
Trots denna vetskap backade han och hämtade om!! Ett riktigt gott betyg!
Chili con aubergine
4 portioner
1 stor aubergine
0,5 tsk salt
1 msk rapsolja
1 gul lök, hackad
1 röd paprika, fintärnad
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk tomatpuré
0,5 msk spiskummin
0,5 msk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
500 g krossade tomater
1 burk cannelinibönor, sköljda
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Till servering
Crème fraiche
Bröd
Extra chiliflakes
Gör så här
Grovriv auberginen
Salta och stek i olja i ca 3 minuter
Tillsätt lök, paprika, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor
Stek ytterligare 3 minuter
Häll i krossade tomater, bönor, vatten och buljongtärning
Låt sjuda under lock i ca 10 minuter
Servera med en klick crème fraiche, en bit bröd och ev mer chiliflakes
Så trevligt att det gick hem även hos sonen. Låter gott med aubergine. En favorit hos mig. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaAlltid kul när det händer. Spännande med riven augergin, nytt tips för mig. Aubergin är en klassiker här för att få icke-grönsaksätare att uppskatta veg.mat, fast de fattar inte själva :-)
SvaraRaderaNu har jag tittat på Hela Sverige bakar, var ju ingen utmaning som direkt går att härma. Tänker du köra någon dubbel kaka eller står du över denna gång? Du kan ju alltid efterlysa folks favoritrecept via bloggen :-)
SvaraRaderaTack för tipset :)
RaderaIgår gjorde vi äntligen denna, med extra bönor och extra lök, och åt med ris. Precis så gott som jag trodde. Men DenDärs reaktion var obetalbar. Han gillar vegetariskt men satt här och utstötte små jubelrop :-D
SvaraRaderaHaha, kul att rätten uppskattades :D
Radera