Välkommen!

måndag 14 november 2016

Gröna medelhavsbiffar med quinoa och vitlökssås


Den gröna biffen kanske inte ser helt aptitlig ut men smaken kan jag lova var det inget som helst fel på. Ihop med vitlökssåsen blev det t om en riktig hit.
Receptet hittade jag hos Milla och eftersom min plan är att byta ut en del av min normala kost till en mer naturlig kost och äta mer från växtriket så tyckte jag att gröna medelhavsbiffar med soltorkade tomater, getost, broccoli och spenat passade riktigt bra att testa. Medelhavsmat ska ju dessutom vara särskilt hjärtvänlig mat.
Tanken är att jag även pö om pö ska minska på mängden spannmålsprodukter,
så därför valde jag att äta quinoa, som är en ört, släkt med spenat och rödbeta, till min biff.

Gröna medelhavsbiffar
6-10 st

1 grön chili, finhackad
2 dl färsk spenat, finhackad
1 dl soltorkade tomater, i små bitar
100 g getost, i små bitar
1 broccolihuvud
2 ägg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 dl majsströbröd

Gör så här
Mixa broccoli, både buketten och stammen, med ägg, kryddor och chili
Blanda i spenat, tomater och getost (mixa inte)
Blanda i ströbröd och låt stå ca 10 minuter
Forma till biffar och stek i ugn i 200 grader i ca 20 minuter


Vitlökssås med purjolök och persilja

5 dl turkisk yoghurt
30 g persilja,klippt
75 g purjolök, fint strimlad
0,5 vitlöksklyfta, pressad
0,5 dl rapsolja
0,25 dl zest från lime
Salt
Peppar

Gör så här
Blanda ingredienserna
Smaka av med salt och peppar

4 kommentarer:

  1. Så duktigt av dig att inte äta spannmålsprodukter. Det måste vara en konst att utesluta det. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har som sagt inte helt slutat med spannmålsprodukter, utan tar det pö om pö, men det finns ju helt klart en hel del alternativa produkter på marknaden. Kram

      Radera
  2. Så gott det låter , får nog testa de för biffarna och med vitlökssåsen .
    Tack för inspirationen��
    Kram Erika

    SvaraRadera