torsdag 26 januari 2017

Varm tonfiskröra med quinoa

Gjorde en modifiering av en tonfiskpasta förra veckan och resultatet blev en varm tonfiskröra med quinoa. En glutenfri vardagsrätt som jag tyckte blev riktigt lyckad. Tidigare har jag använt quinoa i sallader men det funkade alldeles utmärkt även till att byta ut pastan med.

Varm tonfiskröra med quinoa
4 portioner

ca 2 dl quinoa
400 g tonfisk i vatten
2 morötter, strimlade 
250 g vitkål, strimlad
2 vitlöksklyftor, pressade
400 g krossade tomater
2 dl creme fraiche
2 tsk basilika
ca 0,5 tsk salt
Svartpeppar


Gör så här
Koka quinoan enligt anvisning på paketet
Fräs grönsakerna i olja tillsammans med vitlök
Salta
Häll av de krossade tomaterna i en sil så lite vätska försvinner
Blanda ner krossade tomater och creme fraiche i pannan
Låt det koka ihop någon minut
Låt tonfisken rinna av och lägg i pannan
Smaka av med salt och peppar
Servera röran med den kokta quinoan

Mer quinoa

Quinosallad med avokado

Quinosallad med fetaost


1 kommentar:

  1. Ser gott ut. Såg boken du läst på semestern. Låter som en inspirerande bok. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera