tisdag 22 augusti 2017

Man tager vad man haver paj med färdig pajdeg


Med färdig pajdeg i kylen så har man snart en middag fixad. Bara att fylla med det som finns hemma i kyl och skafferi, vispa ihop en äggstanning och sedan grädda i 35 minuter. Smidigt, eller hur?!
Den här pajen är fylld med knaperstekt bacon, strimlade purjolök, smulade ädelost och toppad med majs. 
Ett tips är att piffa till pajen med lite klippt gräslök vid servering eller annan kryddört eller frön som finns hemma.

Man tager vad man haver paj 

1 rulle färdig pajdeg
1 pkt bacon, i bitar och knaperstekt
0,5 purjolök,strimlad och lätt stekt
Ädelost, smulad
Majs
Gräslök

Äggstanning
3 ägg
2,5 dl mjölk
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Lägg den färdiga pajdegen i en smord pajform
Fyll med det som finns hemma och du är sugen på
Vispa ihop äggstanningen och häll över fyllningen
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35 minuter
Servera gärna en blandad sallad till

1 kommentar:

  1. Vilken lätt middag. Sånt passar mig. Ha en härlig helg. Kram Pernilla

    SvaraRadera