Det får bli med min favorit från 70-talet,
Champinjongratinerad fläskfilé med hasselbackspotatis
Tack snälla ni för att ni kikar in och läser min blogg!
Några av er har funnits med ett bra tag
och det känns som vi har en personlig relation då vi kommenterar varandra ofta
och har nästan daglig kontakt. Kul!
Kram till er alla!
Och så till receptet :)
Champinjongratinerad fläskfilé
4 portioner
6oo g fläskfilé
1 tsk salt
vitpeppar
Riven ost
Svampstuvning
1 stor burk champinjoner
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
1,5 -2dl svampspad
0,5 tsk salt
Vitpeppar
Gör så här
Lägg fläskfilén på stekgaller i långpanna
Gnid in köttet med salt och peppar
Sätt in filén i ugn i 175 grader i 45 minuter
Hacka svampen något och fräs den i margarin
Strö över mjölet och späd med grädde och svampspad
Låt koka några minuter
Salta och peppra
Skär filén i skivor
Lägg dem i en ugnsfast form
Bred den avsvalnade stuvningen över köttet
Strö över rikligt med ost
Sätt in fatet i 275 grader i 10-15 minuter
Hasselbackspotatis
4 portioner
12 medelstora potatisar
3 msk margarin
1,5 tsk salt
1 msk ströbröd
Gör så här
Skala potatisen
Skär potatisen i tunna skivor men ej helt igenom
Ställ potatisen med skivorna uppåt i en ugnsfast form
Smält margarinet och pensla potatisen
Ugnsstek potatisen i 225 grader i 45 minuter
Ej för stark undervärme
Pensla då och då med det smälta margarinet
När potatisarna fått lite färg strö över salt och ströbröd
Till servering
Tomat- och gurksallad med söt/sur citrondressing
Dressing
Saft från en citron
En gnutta vatten
3 msk socker
0,5 tsk salt
Vitpeppar
Gör så här
Skala potatisen
Skär potatisen i tunna skivor men ej helt igenom
Ställ potatisen med skivorna uppåt i en ugnsfast form
Smält margarinet och pensla potatisen
Ugnsstek potatisen i 225 grader i 45 minuter
Ej för stark undervärme
Pensla då och då med det smälta margarinet
När potatisarna fått lite färg strö över salt och ströbröd
Till servering
Tomat- och gurksallad med söt/sur citrondressing
Dressing
Saft från en citron
En gnutta vatten
3 msk socker
0,5 tsk salt
Vitpeppar
Wow! Respekt! Bra jobbat, hoppas du orkar komma med bra mattips och inspirerande bilder länge till!
SvaraRaderaTack Anna 😊
RaderaDet har liksom blivit en del av vardagen att blogga. En vana. Så fler tips lär det säkerligen bli, sen kanske det är olika långt mellan inläggen beroende på dagsformen.